Latest News

Ο Τζέρι Λι Λιούις, ο γεννημένος στη Λουιζιάνα μουσικός, γνωστός για το άγριο παίξιμο του πιάνου, τη μεγάλη  προσωπικότητά του, τους επτά γάμους (συμπεριλαμβανομένου ενός με μία ανήλικη ξάδερφη του) και την πρώιμη επιτυχία του στα ποπ τσαρτ με το “Whole Lotta Shakin’ Going On” και το «Great Balls of Fire», πέθανε σήμερα στις 28 Οκτωβρίου 2022. Ο θάνατός του σε ηλικία 87 ετών επιβεβαιώθηκε από την αδερφή του, Linda Gail Lewis, και ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου εισήχθη στο Country Music Hall of Fame στις 16 Οκτωβρίου. Ο Lewis εισήχθη και στο Rock and Roll Hall of Fame . Δυστυχώς, ο «The Killer» ήταν πολύ άρρωστος για να παρευρεθεί στην τελετή του Country Hall. Η αιτία θανάτου του Lewis δεν αποκαλύφθηκε, αλλά υπέφερε από σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Αφού το συνήθως αξιόπιστο TMZ είχε δημοσιεύσει πρόωρα την είδηση ​​του θανάτου του στις 26 Οκτωβρίου, επικαλούμενη μια πηγή που ισχυριζόταν ότι ήταν ο εκπρόσωπος του Lewis, αφαίρεσαν την ιστορία και την αντικατέστησαν με τον τίτλο, Jerry Lee Lewis Not Dead, Alive in Memphis. Σε μια σκηνή που θυμίζει την πρόωρη είδηση ​​ότι ο ηθοποιός Tony Dow είχε πεθάνει μια μέρα πριν πεθάνει τον Ιούλιο του 2022, πολλά άλλα μέσα δημοσίευσαν ειδήσεις ότι ο Lewis είχε πεθάνει, χρησιμοποιώντας την εσφαλμένη αναφορά του TMZ. Ο εκπρόσωπος του Λιούις, Ζακ Φάρνουμ, το χαρακτήρισε «ελλειμματική δημοσιογραφία στη χειρότερη κατάσταση».]

Ο Lewis εισήχθη στην κατηγορία Veterans Era που έχει δημιουργήσει το Country Music Hall of Fame για να τιμήσει τους πρώτους πρωτοπόρους της μουσικής. Το 2021, αυτή η τιμή πήγε στον Ρέι Τσαρλς.

«Αναρωτιόμουν αν επρόκειτο να με εισαγάγουν ποτέ», είπε ο Λιούις σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Country Music Hall of Fame στο Νάσβιλ όταν ανακοινώθηκε η είδηση ​​της επιλογής του. «Αλλά έχουν έρθει και ήμουν πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για αυτό».

Στις 19 Οκτωβρίου, η σελίδα του Lewis στο Facebook μοιράστηκε το σημείωμα αποδοχής του με μια φωτογραφία του συναδέλφου του θρύλου της μουσικής, Kris Kristofferson.

Ο Lewis γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1935, στη μικρή πόλη Ferriday της Λουιζιάνα. Άρχισε να παίζει πιάνο από την παιδική του ηλικία, όπως και δύο από τα ξαδέρφια του, ο Mickey Gilley (αργότερα δημοφιλής τραγουδιστής της μουσικής κάντρι από μόνος του) και ο Jimmy Swaggart (ο οποίος έγινε διάσημος τηλεευαγγελιστής). Ο Lewis άρχισε να παίζει γκόσπελ μουσική, αλλά του άρεσε το boogie-woogie πιάνο. Έκανε τον πρώτο του δίσκο  το 1952 και μετακόμισε στο Νάσβιλ τρία χρόνια αργότερα, αλλά η πορεία του προς την επιτυχία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1956, όταν υπέγραψε συμβόλαιο στη Sun Records του Memphis από τον Sam Phillips. (Εκτός από τις δικές του ηχογραφήσεις, ο Lewis έπαιζε πιάνο σε τραγούδια των Carl Perkins, Billy Lee Riley και άλλων.)

Ο Lewis ήταν ακόμα νέος στην εταιρεία όταν πέρασαν τρεις ακόμη εξέχοντες καλλιτέχνες της Sun. Οι τέσσερις, μεταξύ των οποίων και οι Elvis Presley, Johnny Cash και Perkins, αργότερα ονομάστηκαν το κουαρτέτο Million Dollar, κάθονταν γύρω από το πιάνο τραγουδώντας gospel και ποπ τραγούδια, τα οποία ηχογράφησε ο Phillips. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Lewis για τη Sun, “Whole Lotta Shakin’ Going On”, έφτασε στο #3 το 1957, και το επόμενο, “Great Balls of Fire”, έφτασε στο #2 αργότερα εκείνο το έτος. Το τελευταίο σινγκλ του Lewis στο top 10 στο ποπ chart του Billboard ήταν το “Breathless”, το 1958. Η ηχογράφηση του “High School Confidential”, το θεματικό τραγούδι από μια εφηβική ταινία στην οποία εμφανίστηκε κατά την έναρξη, έφτασε στο #21 εκείνη τη χρονιά.

ΠΗΓΗ:apotis4stis5

Μετάβαση στο περιεχόμενο