Latest News

Σε αυτό το ιδιότυπο, εξαίσιας νοστιμιάς τσάτνεϊ, λευκά και κίτρινα τυριά βρήκαν το απόλυτο ταίρι τους.

20′ προετοιμασία – 1 ώρα και 10′ βράσιμο – Σύνολο: 1 ώρα και 30′

Βάρος: για περίπου 1 κιλό

Υλικά

8 μέτρια καρότα που έχουμε τρίψει

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

6 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ

500 γρ. σάζαρη

150 γρ μηλόξιδο

350 γρ χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα από πορτοκάλι

50-60 γρ. σταφίδες

50 γρ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 μικρή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

1μικρό ξυλάκι κανέλας

2 γαρίφαλα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρωματικό τσάτνεϊ με καρότο και αχλάδι αρχικά αν έχουμε τουλπάνι, τυλίγουμε σε αυτό τα μπαχαρικά.
  2. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά, να μαραθεί. Προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, σαν μαρμελάδα. Τραβάμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
  5. Γεμίζουμε αμέσως μέχρι επάνω αποστειρωμένα βαζάκια. Τα σφραγίζουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος

Μετάβαση στο περιεχόμενο