Latest News

Από την Κέλλυ Νόβακ 

Ήταν μια γεμάτη χρονιά για τη μόδα το 2022. Ήταν η χρονιά που είδαμε τη μόδα να απελευθερώνεται (κυριολεκτικά και μεταφορικά), για πρώτη φορά, μετά την πανδημία και αυτό είχε τα καλά και τα κακά του. Φυσικά, τα «καλά» έφεραν μια ελευθερία ως προς την έμπνευση, ενώ τα «κακά» μάς υπενθύμισαν πόσο εύκολα η μόδα παλινδρομεί, όσον αφορά τις τάσεις αλλά και το inclusivity. Σε κάθε περίπτωση, η βιομηχανία αυτή, το 2022, δεν μας έκανε να βαρεθούμε και αυτό ισχύει και για τα ρούχα καθ’ αυτά. Εκτός από τις μεταθέσεις και αποσύρσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών από τους μεγάλους οίκους και τα σκάνδαλα με επίκεντρο τις διαφημιστικές καμπάνιες, το 2022, έφερε στην επιφάνεια designer ρούχα και αξεσουάρ που έκαναν τον δικό τους χαμό. Με βάση τη Lyst, λοιπόν και το “Year in Fashion” report, κάποια items ξεχώρισαν ιδιαίτερα το 2022.

Αλλά πριν δούμε ποια είναι τα πιο hot items (ρούχα και αξεσουάρ) για το 2022, ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η έρευνα της Lyst.

Πώς προκύπτει η λίστα με τα It items του 2022

Η λίστα του Lyst, αναλύει τα πάντα. Από το τι φοριέται στο street style μέχρι και τη συμπεριφορά του καταναλωτή. Συγκεκριμένα, για την έρευνα, εξετάζει τη συμπεριφορά περισσότερων από 200 εκατομμυρίων καταναλωτών, σε όλες τις χώρες του κόσμου, μέσα στη χρονιά. Το report αυτό εξετάζει τα πάντα. Το τι πουλάει, τι αναζητάει ο κόσμος περισσότερο στη Google, πόσο τρεντάρουν στα social media αυτά τα προϊόντα κ.ο.κ. Όλα αυτά, καθορίζουν τελικά, τα πιο hot fashion brands της χρονιάς (αυτά που συζητήθηκαν περισσότερο ή και τα ανερχόμενα), αλλά και τα It items για το 2022.

Σύμφωνα με τη VP της Lyst, Katy Lubin, πάντως, το 2022, σε ό,τι αφορά τη μόδα, είχε έντονη κινητικότητα, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από τα δυο χρόνια αδράνειας, λόγω πανδημίας. «Είδαμε μια πολυάσχολη και χαοτική επιστροφή στην “πραγματική” μόδα, φέτος και η ενέργεια αυτή αντανακλάται στη διάθεση αυτή της χρονιάς, και στο τελικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά, έπαιξαν ρόλο στον νικητή της κάθε κατηγορίας», σχολιάζει σχετικά. H Lubin, φυσικά, αναφέρεται και στο TikTok και την τεράστια επιρροή του στη μόδα. Η άνοδος της Y2K μόδας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχώς αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με τη Lyst να σημειώνει την αναγέννηση κάποιων brands από τα 2000s.

Τα designer ρούχα και αξεσουάρ της χρονιάς

Όλα επιβεβαιώνουν, λοιπόν, ότι το 2022 ήταν μια φορτωμένη χρονιά. Και αυτό, επηρέασε σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα της λίστας. Τα It items του 2022, το εκπέμπουν αυτό σίγουρα και δείχνουν την ανάγκη του καταναλωτή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Εξ’ ού και ο χαμός με τα ballet φλατ παπούτσια του οίκου Miu Miu και τα «spacey» γυαλιά Balenciaga, που ίσως να μην είναι τα πιο «συμβατικά» αξεσουάρ για όλους. Φυσικά, η πανδημία μας άφησε και με «κουσούρια», αν μπορώ να χαρακτηρίσω το στοιχείο της άνεσης, κουσούρι. Οπότε στη λίστα, θα δεις και άνετα παπούτσια, όπως τα clogs αλλά και πιο basic κομμάτια, όπως τα tank tops aka φανελάκια, που δείχνουν την ανάγκη μας για το οικείο.

Σε κάθε περίπτωση, η παρακάτω λίστα από τη Lyst, έχει λίγο-πολύ, τα πάντα. Από έντονα χρώματα μέχρι και ανθεκτικά fleece για το κρύο. Απ’ όλα έχει ο μπαξές.

Τα ballet flats Miu Miu

Launchmetrics Spotlight

Tα Βoston clogs της Birkenstock στα hot items του 2022

Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Images

Το tank top του οίκου Prada

Launchmetrics Spotlight

Tα sneakers “Samba” της adidas

Launchmetrics Spotlight

Η Diesel B-1DR ζώνη

Το “Βetter Sweater” fleece της Patagonia

ΠΗΓΗ : ladylike.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο