Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική περίοδος για ένα ποτήρι ζεστό κρασί.
Η αυθεντική συνταγή (για 15 ποτήρια) 500ml νερό
Φλούδα από δύο πορτοκάλια
Ένα ξυλαράκι κανέλας 10 γαρίφαλα 100γρ ζάχαρη
Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί *
Βράστε το νερό και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Διαλύστε τη ζάχαρη στο μίγμα.
Προσθέστε το κρασί. Ζεστάνετε χωρίς να βράσει.
Στραγγίστε για να αφαιρέσετε τα μυρωδικά.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστό με αμυγδαλόψιχα και σταφίδες.
* Κατά προτίμηση Ξινόμαυρο
Η αυθεντική συνταγή (για 15 ποτήρια)
500ml νερό
Φλούδα από δύο πορτοκάλια
Ένα ξυλαράκι κανέλας
10 γαρίφαλα
100γρ ζάχαρη
Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί *
Βράστε το νερό και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Διαλύστε τη ζάχαρη στο μίγμα. Προσθέστε το κρασί. Ζεστάνετε χωρίς να βράσει. Στραγγίστε για να αφαιρέσετε τα μυρωδικά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό με αμυγδαλόψιχα και σταφίδες.