Ακούγεται ίσως κλισέ, όμως είναι γεγονός ότι η δύσκολη καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής μας κάνουν να αφήνουμε πίσω μερικά στοιχειώδη και εύκολα tips, που πολύ εύκολα μπορούμε να εφαρμόσουμε και να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει κυριολεκτικά.
Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου
Εσείς θα επιλέξετε τον τρόπο, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο υγιεινές συνήθειες που πρέπει να μην ξεχνάμε ποτέ.

Υγιεινή διατροφή
Αναγκαίο συστατικό για μια πιο υγιή ζωή ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Απαραίτητη όλη η διατροφική γκάμα με έμφαση στα φρέσκα λαχανικά, φρούτα, άπαχο κρέας, ψάρια, πουλερικά, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς.

Συμπληρώματα
Πιθανόν λόγω μη σωστής διατροφής, χωρίς να το καταλαβαίνουμε έχουμε κάποιες ελλείψεις βιταμινών. Μιλήστε με ειδικούς και βρείτε τι χρειάζεται περισσότερο ο οργανισμός σας : O ψευδάργυρος π.χ. βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το μαγνήσιο έχει επίδραση στον καλό ή κακό ύπνο και αν υποφέρετε από ημικρανίες θα είναι ένας καλός σύμμαχος σας.
Ενυδάτωση
Την προσέχουν κυρίως οι γυναίκες, αλλά δεν μιλάμε για τα καλλυντικά. Η κατανάλωση π.χ. νερού είναι συνυφασμένη με τη φόρμα μας και βοηθάει στην απώλεια ή τη διατήρηση του σωστού βάρους
Check up
Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι ιδιαίτερο. Μιλήστε με το γιατρό σας και συμβουλευτείτε τον για τον έλεγχο της υγείας σας, τουλάχιστον σε ετήσια προληπτική βάση. Προφανώς το θέμα αφορά τους ενήλικες και βέβαια μετά τα 40 θα πρέπει να είμαστε πιο σχολαστικοί.

Τι γίνεται με το άγχος;
Για τους ‘’τρελούς’’ ρυθμούς της καθημερινότητας τα είπαμε παραπάνω. Φροντίστε να βρείτε χρόνο για πραγματική ξεκούραση . Το χαλαρό περπάτημα, το διάβασμα ενός βιβλίου και ακόμα ασκήσεις διαλογισμού είναι σίγουρα ωφέλιμα για να αντιμετωπίστε το στρεσάρισμα από τα καθημερινά προβλήματα.
Καλός ύπνος
Όλοι οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου. Οι λόγοι είναι εμφανείς και η έλλειψη σωστού ύπνου φαίνεται άμεσα σε κάθε δραστηριότητα μας.

Κοινωνικοποίηση
Είμαστε έτσι κι εξ άλλου μέρος ενός μεγάλου συνόλου. Μπορούμε να βρούμε μικρές φιλικές ‘’κοινότητες’’ που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εμάς. Εθελοντισμός, πολιτισμός, άθληση ή άλλα χόμπι μπορούν να μοιραστούν και με άλλους ανθρώπους. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι κοινωνικές επαφές είναι πολύτιμες για το ευ ζειν.
