Latest News

“Ό,τι κι αν σας πάρουν

πάντα κάτι μένει

που κανείς δεν το αγγίζει

κανείς δεν σας το παίρνει!

Ελπίδα, όαση, παρηγοριά σας,

θησαυρός στη συμφορά σας

μένουνε τα όνειρά σας!”

Στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας υποδεχόμαστε το νέο χρόνο γεμάτοι όνειρα και νέους στόχους προβάλλοντας με ελεύθερη είσοδο Τα Μαγικά Μαξιλάρια, μια μοναδική μαγνητοσκοπημένη παράσταση όπερας για όλη την οικογένεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Η προβολή της μαγνητοσκοπημένης sold out παράστασης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ και με την ευγενική παραχώρηση της παράστασης από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της. Η παραγωγή υλοποιήθηκε με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το διάσημο, πολυμεταφρασμένο και πολυβραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά, Τα Μαγικά Μαξιλάρια, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία ως μυθιστόρημα και θεατρικό, διασκευάστηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα για πρώτη φορά σε όπερα για όλη την οικογένεια, σε μουσική Γιώργου Δούση, για να δώσει πνοή στα όνειρα μικρών και μεγάλων.

Το συγκινητικό, αισιόδοξο, γεμάτο νοήματα παραμύθι μιλά για την αντίσταση των μαθητών ενός υποβαθμισμένου σχολείου και του εμπνευσμένου δασκάλου τους απέναντι στον άπληστο άρχοντα Αρπατίλαο και την αποφασιστικότητά τους να ξαναβρούν τα χαμένα τους όνειρα.

Η σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη στοχεύει στην αναζήτηση του ποιητικού πυρήνα αυτού του λυτρωτικού και ανεξάντλητου κλασικού παραμυθιού. Η σκηνοθέτρια επισημαίνει: «Η ιστορία των Μαγικών μαξιλαριών μας θυμίζει ότι είμαστε φτιαγμένοι από τα υλικά της γιορτής, της γενναιότητας, της ζωής, που ενυπάρχουν πάντοτε μυστικά και δεν εξαντλούνται ποτέ από εξωτερικές τυραννίες. Τα υλικά που σε κάνουν να κοιτάζεις τον ουρανό και να αναγνωρίζεις ότι, ακόμα κι αν είσαι μικρός, είσαι μέγας! Τα υλικά του ονείρου».

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Κινησιολογία: Δήμητρα Μητροπούλου

Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος

Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

Διανομή:

Αντώνης ο δάσκαλος / Ο γεροδάσκαλος: Νικόλας Μαραζιώτης

Αρπατίλαος o Πρώτος: Νίκος Κοτενίδης

Τύλιος Ξεφτύλιος: Διονύσης Μελογιαννίδης

Βουλίμιος Βλήμας: Βαγγέλης Μανιάτης

Σαυρίλιος Βρισελιέ: Γιώργος Ματθαιακάκης

Χνούτος: Κωστής Ρασιδάκις

Κνούτος: Γιάννης Κάβουρας

Μυρτώ: Δήμητρα Βασιλακοπούλου, Φραντζέσκα Βασιλοπούλου, Αγγελική Ταμβακοπούλου

Θάνος: Μάρκος Λεβογιάννης, Μάριος Πασχάλης, Σοφία Λαχανά

Στρατής: Μάρκος Λεβογιάννης, Μάριος Πασχάλης, Ειρήνη Κωνσταντοπούλου

Φωνητικό σύνολο: Όλγα Μπαλωμένου, Έφη Παπαδοπούλου, Άννα Σμέρου, Βιβή Συκιώτη, Δημοσθένης Βλάχος, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Ανδρέας Καραούλης, Σταμάτης Πακάκης, Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαρίνος Ταρνανάς, Διονύσης Τσαντίνης

Με μικρό ορχηστρικό σύνολο και τη συμμετοχή μελών της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής

TETAΡTH 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Όπερα, Κωμωδία | K-5 | 2021 | Ελ | 120΄ | Προβολή με διάλειμμα

18:00 | Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας| Είσοδος ελεύθερη

Μετάβαση στο περιεχόμενο