Latest News

Τα καρότα δένουν τέλεια με τα ψητά αχλάδια και την παρμεζάνα.

10′ προετοιμασία

5′ ψήσιμο

Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  10 – 12 μεγάλα καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε φλούδες (με το μαχαιράκι που καθαρίζουμε πατάτες ή περασμένα από το μαντολίνο)
  •  2 μεγάλα σκληρά αχλάδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  •  3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  •  1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο (για το ταψί)
  •  120 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες

Για το λαδολέμονο

  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1 μεσαίου μεγέθους λεμόνι
  •  1 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά
  •  αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Βάζουμε τα καρότα σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τα αχλάδια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο φούρνο να καραμελώσουν για περίπου 5 – 6 λεπτά.
  4. Βάζουμε τα καρότα σε μια ρηχή σαλατιέρα και στο κέντρο τα αχλάδια.

Λαδολέμονο

  1. Σε ένα βάζο γυάλινο που κλείνει καλά βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και το ανακινούμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  2. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα καρότα με ψητά αχλάδια και παρμεζάνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.

ΑΧΛΑΔΙΚΑΡΟΤΑΤΥΡΙΣΑΛΑΤΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο